Kako bivša braća Crnogorci čuvaju svoju arhitekturu

Pa neka baš ovaj članak bude deo proslave nove prokletinje od godine 2012-te koja j epo Nostradamusa poslednja godina u eri postojanja ljudskih bića. Videćemo da li će se ostvariti zamisli te srednjovekovne matore budale kojoj izgleda mnogi u Srbiji veruju, no mi ćemo se vratiti arhitekturi odnosno zaštiti arhitekture u ovoj novoj 2012. godini i početi baš ovim člankom iz Politike koji je čak to i objavio. Čudno da nije sprečena da objavi jer ovako nam daje ideje kako čvrsto se treba boriti za objekte pa makakr kako oni izgledali. SVAKI OBJEKAT IZ DAVNE PROŠLOSTI OSIM FUNKCIJE IMA I DRUGE VREDNOSTI to naši kreteni iz vlasti zaboravljaju. Njima je važno da se okrenemo budućnosti pa da samim tim srušimo sve staro i podignemo puno malih rugoba po gradovima Srbije i tako se odreknemo prošlosti. Veoma originalan pristup dostojan primitivaca koji sede po kojekakvim gradjevinskim agencijama kojoj ni sama vlast ne zna broja.

U ovom primeru čuvanja objekta i njegovih osnovnih funkcija Crnogorci su pokazali zavidan nivo kulture i osećajnosti za prošlost. SVAKA ČAST bivša braćo! Za ovo treba da dobijete sve pohvale od svoje bivše braće jer oni to ne rade tako. Oni u ime “evrope koja nema alternativu” uvode sve boleštije te europe koja ih inače neće i gura ih od sebe kao stoku. A ta vaša bivša braća, Srbi im je ime, i dalje trče u zagrljaj toj kurvetini zvanoj europa da to prosto bode uši i oči. I to kako? Jedan od vidova poslušnosti je uvodjenje svih propalih tehnologoja iz tih zemalja jer ih tamo niko neće. Ili jednostavno ne odgovaraju ovom podneblju.

KADA ĆEMO SE MI OVAKO PONAŠATI? JA MISLIM NIKAD JER JE OVO PRIMITIVNA KAPITALISTIČKA RESTAURACIJA KOJA DAKLE SAMIM TIM GAZI SVA DOSTIGNUĆA PRETHODNOG DOBA IAKO SU ONA BILA DALEKO POZITIVNIJA NEGO OVA.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s