Glupost o “zelenoj gradnji”

OVO SE ZOVE TEROR KOREKTNOSTI. TO JE LEP IZRAZ KOJI SU IZMISLILI NOVINARI LISTA “PRESS” I KOJI TAČNO ODRAŽAVA CELOKUPNO STANJE SVESTI PLAĆENIČKE VLASTI U SRBIJI. NE SAMO U ARHITKETURI I GRADNJI VEĆ U SVIM OBLASTIMA.

Jedan od postulata TERORA KOREKTNOSTI sada u Srbiji a u vezi sa gradnjom i projektovanjem je upravo termin “zelena gradnja” koji naravno ne znači ništa ali se uporno gura staljinsitičkim metodama kako već i vlada demokratska stranaka na tlu cele Srbije. Termin “zelena gradnja” nadalje zg je naravno bez ikakvog smisla ako se namerava da krovovi počinju da dobijaju vrtove i slične gluposti. To se ne radi ni u jednom gradu sveta kao zadati zadatak već kao neki usamljen primer. No ovde po novinama, ne na naučnim simpozijumima sugeriše nam se ovaj propali termin za koji čak ne postoji definicija.

I da psotoji definicija ovog rogobatnog pojma i da nam je svima potpuno jasna nije meni jasno kako neko može da priča o gradnji kao zelenoj kad samo iniciranje podizanja nekog objekta znači UNIŠTENJE ZELENILA?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s