Saloni nameštaja Beograda – Salon KIKA

This slideshow requires JavaScript.

SALON KIKA JE SPECIJALIZOVANA ROBNA KUĆA ZA NAMEŠTAJ KOJA JE PODIGNUTA PO SISTEMU PODIZANJA VELIKIH TRŽNIH CENTARA PO OBODU GRADA. LEP, VELIKI, BOGAT SALON ALI SA NAJSKUPLJIM CENAMA ZA NAMEŠTAJ U BEOGRADU. DOVOLJNO JE DA LIČNO PROVERITE NEKE CENE U SVIM OSTALIM SALONIMA I ONDA IH DODATNO PROVERITE U SALONU KIKA. ŠPANCI NARAVNO VOLE PARE A ISTOVREMENO MISLE DA SU SRBI GLUPI PA KO VELE . . . NO SRBI NISU TOLIKO GLUPI KAO ŠTO IZGLEDAJU I TAJ SALON VIŠE NEMA PRODJU.

Slike su iz prošlogidšnje letnje posete ovom mega – salonu – robnoj kući – magacinu nameštaja. Na prvi pogled je lepo, čisto i uredno, puno raznih oblika ali vremenom vidite i sami da preovladjuje dizajn Italije, taj hladni enterijerski pristup nameštaju i opremanju koji smo potpuno neopravdano prisvojili i usvojili. Italijani imaju taj hladni enterijer jer imaju jako topla leta i njima treba hladnoća u eneterijerskom opremanju i tako dalje.

No iznenadjuju oblici troseda i dvoseda. Oni su po sistemu mafijaškog izležavanja, prostog i odvratnog pristupa sedenju. Naslon je dosta odmaknut od tačke sedenja tako da vi praktično morate da legnete kad sedite. PROSTAKLUK U SVEMU! Zašto je to tako neobjašnivo je, probajte i sami kad dodjete ovde u ovaj veliki salon na obodu grada sa najskupljim nameštajem u regionu.

Prosto je neverovatno da ni ovako veliki “saloni” nameštaja nemaju različitost u oblikovanju nameštaja. Pretpostavljam da imaju svog “umetničkog” direktora koji nabavlja nameštaj za ovu kuću i tako ustvari robujemo njegovom ili njenom ukusu što je porazno. NI JEDADN ARHAIČNI OBLIK, NI JEDAN DRUGAČIJI PRISTUP NI JEDNA SLOBODNA KONSTRUKCIJA NAM SE NE NUDI U SALONU KIKA. Šta ćete, izgleda da “umetnički” i nema neki ukus. Ima samo želju da nam uvali što skuplje nešto što može da se nadje na drugom kraju grada mnogo jeftinije.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s