Montažna kuća arhitekte IVICE MLADJENOVIĆA na Sajmu u Beogradu je odavno uklonjena bez ikakvog razloga

KONAČNO SAM NAŠAO SLIKU OVE POZNATE MONTAŽNE KUĆE NA SPRAT OD LAKOBETONSKIH BLOKOVA KOJA JE IMALA RAZLIČITE NAMENE. TO JE BILA KUĆA ILI KUĆICA KOJA JE BILA “KANCELARIJA” ARHITEKTE IVICE MLADJENOVIĆA NA SAMOM PROSTORU SAJMA GDE STE MOGLI DA SVRATITE I VIDITE KOJIM AKTIVNOSTIMA SE TAD BAVI. TADA DRUG MLADJENOVIĆ DELIO JE BROŠURE O OVOJ KUĆICI. TO JE BIO REDAK PRIMER MONTAŽNE KUĆE IZGRADJEN I OSTAVLJEN NA SAJMU DA TRAJE I KASNIJE, POSLE SAJMA. KUĆICA JE DUGO TRAJALA ALI JE NEKAKO VOLŠEBNO NESTALA SA POJAVOM DANAŠNJE POVARENE VLASTI OBOJENE PROLIVŽUTOM BOJOM BEZ IKAKVOG RAZLOGA. POGOTOVU ŠTO I DALJE STOJI STARA MONTAŽNA KUĆA ENERGOPROJEKTA KOJA JE BILA Tu OD ISTOG VREMENA KAD SU NA SAJMU OSTAJALE KUĆE INTERESANTNIH OBLIKA SA PROŠLIH SAJMOVA.

To je jedana čista zavist prema ovom arhitekti koji je bio uspešan i u podučavanju studenata svojih potonjih koelga što za današnje postavljene mladjane arhitekte (sinove poznatih arhitekata) nije baš slučaj. Čuvaju svoje znanje ljubomorno kao da je njihovo a ne sveopšte.

Ovaj članak je podsećanje na jednu od montažnih kuća koje sam uvek krišom pogledavao kad bih zalazio na sajam ne bi li tamo zatekao druga Ivivu Mladjenovića, danas gospodina koji bi nam uvek udelio neki savet ili neku brošuru i slično. HVALA gospodine MLADJENOVIĆU!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s