Prošao je “KO GRADI GRAD” okrugli sto o Kalemegdanu

PROŠAO JE LEPI I NADASVE POUČNI OKRUGLI STO OKO POKUŠAJA GRADSKIH VLASTI DA NARUŽE I UNIŠTE KALEMEGDAN. OKRUGLI STO JE IMAO LEP NASLOV MEGDAN OKO KALEMEGDANA I PROTEKAO JE U NAJFINIJEM REDU. ZATO ŠTO SU SE OD UČESTVOVANJA UPLAŠILI NEKI ČIMBENICI GRADSKE VLASTI JER BI ZAISTA MORALI DA ODGOVORE NA NEKA VEOMA VEOMA VAŽNA PITANJA.

Prisutni arhitekti, pravnici i slučajni prolaznici (komšije) su se saglasili oko nekoliko važnih teza:

1. VELIKA JE ODGOVORNOST ZAVODA ZA ZAŠTITU SPOMENIKA

Koju naravno direktori oba ova zavoda, gradskog i republičkog izgleda ne shvataju. Dozvola koja je ključna za nasatanak ovog gnusnog “projekta” je upravo data od jednog od ova dva zavoda i to potpuno bestijalno potpisana od strane samo direktora. Dakle očigledna je potplaćenost ove osobe od strane stranke na vlasti DS a sve to u ulozi “investiranja u bolju budućnost Beograda”. Spratnost koja je planirana na ovom području je čak do deset spratova!?!?!?!?

2. POSTOJE POTPLAĆENI I ONI NEPOTPLATIVI ARHITEKTI I URBANSITI

Oduvek je to bila tvrdnja ovog bloga. Potplaćeni arhitekti su u većem broju a oni nezavisni samostalni i nepotplativi arhitketi su u manjem broju. Neki od tih sjajnih ljudi su vidjeni i na ovom sastanku-okruglom stolu-panelu-diskusiji kako pokazuju svoje humano i pre sveg aljudsko lice. Ti arhitketi dokazuju ipak da je ovo humana struka u svkaom pogledu. Pokazuje se još nešto, arhitekte se počinju da interesuju i zakonske odredbe van svoje struke što je jako važno za AKTIVIZAM koji se gaji na ovom blogu. Što više arhitekta AKTIVISTA to bolji suživot u gradu. Sada zvučim kao gej strejt alijansa.

3. TEŽAK JE PUT DO UDRUŽIVNAJA GRADJANA PROTIV NEGATIVNIH POTEZA VLASTI

To se pokazalo i ovde. Jedan od glavnih glasogovornika ovog panela je i pored prikupljanja velikog broja potpisa za akciju učestvovanja na sednici gde se odlučuje o svemu ovome ostao kratkih rukava i uz odbijanje kompletne vlasti koja je u partiji DS (izašli sa sednice!!!!!) da sasluša negov predlog. KAKVI SU TO POSLANICI JEDNE PARTIJE KOJI NE VIDE DALEKOSEŽNE PSOLEDICE JEDNE SVOJE UNIŠTAVAČKE AKCIJE U JEDNOM GRADU ? Odgovor je jasan, DS je partija koja ima zadatak da ans uvede i vodi kroz period primitivnog liberalnog kapitalizma i oni neće prezati od najgnusnijih akcija prema svom narodu i baštini.

Sve u svemu bilo je lepo na ovom mini samitu organizacije KO GRADI GRAD no potpisniku ovih redov ai nije baš jasno jedo:

ŠTO BRE PREGRADISTE ONOLIKO LEPU SALU REXA DA SE POGUŠISMO? STVARNO NEODGOVORNO!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s