Stalni pomodni trend hladnih enterijera

Gospoja MILENA OBRADOVIĆ, arhitekta, nam savetuje da u svojim (ne i mom) enterijeru ohladjene bele boje kao u nekom frižideru postavimo neke kao crvene detalje i tako dobijemo lep eneterijer. ZAISTA JADNO! Enterijer u beloj boji odražava nesposobnost enterijeriste ili arhiekte, naravno, da se izbori sa različitim bojama koje postoje u našim sobama i stanovima. Na ovaj način dnevni boravak nam se pretvara u kupatilo ili deo velike hladnjače što priznaćete i nije neki domet u projektovanju.

Ovako prekopirane slike iz strnaih časopisa samo pokazuju da se kod nas na silu usvaja nešto što nam ne pripada po geografskoj širini i dužini. Ovakvi italijanski obradjeni enterijeri nam ne pripadaju geografski, njima u Italiji ovo zaista treba da im ohladi prostor u stanovima. Oni imaju i keramičke pločice u dnevnom boravku sve u cilju smanjenja temperature prostora. A mi ovakav temperaturni tretman imamo samo nekih dva tri meseca a ostalih meseci treba da živimo u ovakvom prostoru “da se smrzneš”.

Obaška da pričamo o foteljama i dvosedima i trosedima u kojima samo može da se leži a ne i sedi kao nekad. TO su sad neki komadi nameštaja bez funkcije sedenja već ležanja i to se uporno gura po salonima i časopisima ko i sajmovima. Ne postoje ergonomski tačni komadi nameštaja dizjanirani prema sedenju.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s