Obilazim salone nameštaja Beograda – PRO DOMO

This slideshow requires JavaScript.

NE TREBA DA SE VUCARAM PO SALONU KAD TAJ ISTI SALON SVAKODNEVNO ME MUČI SA KATALOZIMA PO MOJIM OMILJENIM NOVINAMA “POLITICI”. JAKO SU DOSADNI I NAPADNI SA KATALOZIMA TKAO DA ĆEMO OVAJ PUT TO DA ISKORISTIMO ZA OVAJ BLOG.

Prva najgora stvar u vezi sa nameštajem ovog salona su CENE. Jako su visoke s obzirom na kvalitet izrade i konstrukciju koja ne uliva poverenje. Materijali su demode nešto što je psotojalo još u vreme JUGOSLAVIJE i salona JUGODRVO. Uopšte zašto je naša vlast uništila firmu JUGODRVO? Verovatno da bi omogućili ovakvim firmama da prodaju prepakovani nameštaj neke bedne firme kao originalni nameštaj PRO DOMO.

Počnimo od nameštaja za dnevni boravak u stanovima. To je i dalje demde nameštaj s alinijama koje podsećaju na kraj 70-tih i osamdesete u JUGOSLAVIJI. Ovakav nameštaj kao da ste već videli. No jedina “modernost” ovih fotelja i troseda je u tome što su pravljeni za ležanje a ne za sedenje. Naime današnji nameštaj tera vas da ležite odnsono sedite na ležeran mafijaški način i to je i odlika i ovog nameštaja. SVE OSTALO LIČI NA 70-TE.

Tek treba da vidite kujne, one su čak iz kasnih 60-tih godina u JUGI. Za to imam slike i priložiću ih.

Pogledajte smao smešni MOICA ležaj-fotelju koja je toliko demode da liči kao da je sa buvljaka.

Dečji sobni nameštaj takodje. Jadna deca ne znaju da će rasti sa nameštajem koji kao da je isti njihovih roditelja pa i baba i deda.

Advertisements

2 thoughts on “Obilazim salone nameštaja Beograda – PRO DOMO

  1. Simpo je verovatno lider (ne)ukusa.Cela koncepcija uređenja životnog prostora je da se prenatrpa glomaznim ne funkcionalnim nameštajem koji će na posetioca stana ostaviti utisak da je ušao u ministarski kabinet, a ne u privatni posed koji treba da oda lakoću i udobnost življenja.
    Malo po malo dođosmo do ličnog pečata umetnika – inženjeri su u biti zanatlije i malo imaju mašte, a ona je najvažnija u životu.
    Pozdrav i komplimenti za zanimljivu temu, imalo bi se o njoj što šta još reći….

  2. HVALA ZA OVE ZAISTA LEPE komentare.

    To sa salonima je uobi;ajeni deo tematike ovog bloga. No saloni su u Beogradu katastrofalno jednakog iygleda i to me nervira. NEMA ALTERNATIVE!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s