(Ogoljeni) Stanovi za izbeglice – Koji su napušteni od svih pa se useljavaju ovde

Domovi Za Izbeglice

STVARNO AKO JE OD ARHITEKATA I PRE SVEGA INVESTITORA, MNOGO JE. INVESTITORI SU TOLIKO OGOLJENE BARABE DA JE TO NA OVOJ SLICI NAJVIDLJIVIJE. Ako su to izbeglice to su ipak ljudi pa bi i oni verovatno voleli da imaju

BALKONE

TERASE

LODJE

VELIKE PROZORE

NADSTREŠNICE

KOS KROV

No ovde toga nema. U Srbiji su jadne srpske izbeglice iz ustaške države Hrvatske, iz šerijatskog Bosnistana i na kraju iz drogreraškog pakla na Kosovu,  nešto kao pilići ili kokoške i njima su dovoljni samo uski prozori-puškarnice. Ne vidim zašto bi njima uopšte trebali veliki dupli prozori sa otvaranjem? To je potpuno bespotrebno.

Mislim da se odvratni i pokvareni investitor ovog “zatvorskog zdanja” pre svega rukovodio mišlju da su “oni navikli i na gore uslove od ovih” pa da im stoga nije potrebno ništa od onog gore navedenog masnim crvenim slovima. To je bacanje para. A tu je i arhitekta koji sve to ODUŠEVLJENO podržava i aminuje ovim nakaradnom rugobom od  projekta.

GOSPODO ARHITKETE, ZA OVAKO MIZERNU FASADU NE BISTE DOBILI NI PRELAZNU OCENU NA FAKULTETU KOJI STE KAO ZAVRŠILI (SA MAMINIM ILI TATINIM PARAMA ILI PARAMA OD PRODAJE DROGE -rekao bih) I ZA KOJI KAO IMATE DIPLOMU. A možda je ovo studentski rad?!?!? Utoliko gore.

Advertisements

One thought on “(Ogoljeni) Stanovi za izbeglice – Koji su napušteni od svih pa se useljavaju ovde

  1. Драги друже, пријатељу, колега или како год, тај објекат уживо је још страшнији него у чланку. Налази се на 1300 метара од мене и то је спој норматива евРопске уније (која је и дала неку цркавицу за овог монструма), откачених норматива од 9м2 по глави станара (по папирима људи који су “аплицирали” за становање), клаустрофобично, скучено а не дај Боже да одатле треба бежати, у случају потребе сви би се или заглавили или изубијали до приземља и улице. И још на самом крају насеља “Камењар” са погледом на обилазницу око града, бившу бару насуту шутом и громадама бетона, без и једног дрвета уз близину дивље депоније са летњим миомирисима свежих цркотина. Истина на почетку наеља су “комунистичке” зграде које куд и камо боље и функционалније изгледају, са пратећим садржајем, зеленилом, паркинзима а за дивно чудо, постоје и две солидне “Мркоњићеве” зграде из периода обнове које нису лоше. Могу све то фотографисати па Вам послати. Све најлепше Вам желим.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s