GENERALŠTAB, večita tema za političko potkusurivanje

GENERALSTAB UAS Ne Rusite Generalstab GENERALSTAB Akademija Arhitekture Za Zastitu GENERALSTAB Hoce Li Seicke Pare Srusiti Generalstab GENERALSTAB je Zaista Lep

VELIKA JE OVO TEMA I PREVAZILAZI NOVINSKE ČLANKE, BLOGERSKE ČLANKE I JADIKOVKE I POLITIKU. TO je pre svega tema o našoj gradjevinskoj baštini koja ne sme tako lako da se ruši i uklanja. To je tema i o tome želimo li da sačuvamo našu prošlost ili ne? No to je pre svega tema namenjena arhitektama, urbansitima pa tek onda nama običnim gradjanima. No čitajući novine ovde se sve izvrće: to je pre svega tema za novine (dakle za nas obične gradjane) pa tek možda, eventualno i za arhitekte i urbaniste.

Sramotno je uopšte i da se pominje reč RUŠENJE. Spominju je naravno oni kojima treba plac za gradnju neke rugobe od stakla i čelika kvadratnog uprošćenog oblika i velike visine. Sramotno je da od 4 članka u novinama smao jedan je napisao arhitekta. Sramotno je da se ostali poznati arhitekti ne oglašavaju o tome. Šta je sa nagradjivanim arhitektama kao onaj što je napravio onu rugobu u Resavskoj? Šta je sa onim arhitketom za koga se još ne može utvrditi da li je projektovao onaj hotel smešnog imena skver 9? Gde su ostali renomirani arhitekti? Gde je nekakav simpozijum o tome? ZAŠTO ARHITEKTI I URBANISTI SAMO ČEKAJU DA IM DRŽAVA ORGANIZUJE VELIKI SKUP GDE ĆE ONI IZAĆI SA JAVNIM OBRAZLOŽENJEM I TAKO SPASTI OVAJ VELELEPNI OBJEKAT? ZAR TO NE MOGU SAMI?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s