Staro Sajmište – “tema se razvija” (CNN)

Obnova Starog Sajmista

arh bez bg Sajmiste-5 arh bez bg Sajmiste-1 arh bez bg Sajmiste-2 arh bez bg Sajmiste-3 arh bez bg Sajmiste-4

ODUVEK MI SE SVIDJALA FORA SA LAŽLJIVE TELEVIZIJE I ANTISRPSKI NASTROJENE CNN KAD NAPIŠU “TEMA SE RAZVIJA” (DEVELOPING STORY”). To im je genijalni štos za budale jer samo budale mogu da veruju SIENENU kad kažu TEMA SE RAZVIJA. Priča koja je novinska vest uvek ima kraj i početak samo kod stoke sa SIENENA se “tema razvija”.

Elem ako uzmemo neke paralele kod nas se po neka tema i razvija. TO je tema STARO SAJMIŠTE za koju je prošle godine postojao kretenski projekat na čijim slikama se vidi kako se deca igraju fudbala ispred memorijalnog centra?!?!??!?! Arhitekta ili priučeni arhitekta ili gradjevinski tehničar koji je napravio ovakvu prezentaciju je potpuni promašaj u svakom pogledu i kao čovek i kao inženjer.

MEMORIJALNI CENTAR KAO IGRALIŠTE i mesto za koncertna dešavanja? Ajte molim vas to može samo u Srbiji Borisa Tadića (koji više nije na vlasti hvala Bogu). Smao Boris Tadić i njegova Degenerična Skupina mogli da odobre ovako nešto. Ne zaboravite da su njihovi “teoretičari” oduvek imali blagi otklon prema revolucionarnoj tradiciji i stradanjima Srba u prošlim vremenima. Degenerična Skupina na čelu sa BT se uvek svima izvinjavala a nikad nije tražila izvinjenje od drugih naroda koji bili genocidni prema nama Srbima.

DAVATI NEKI ZALJUČAK O SVEMU OVOM NA OVOM BLOGU TO JE GLUPO jer ova tema prevazilazi ovaj blogić. No na ovom blogu mogu da podsetim buduće arhitekte koji će učestvovati na konkursu za ovu temu:

1. STARO SAJMIŠTE NIJE MESTO ZA PROMOCIJU VAŠIH “NOVIH IDEJA VEĆE JE TO MESTO STRADANJA I UBIJANJA VELIKOG BORJA LJUDI OD STRANE NEMAČKE OKUPACIONE VLASTI NAD BEOGRADJANIMA

2. NIKAKAV ZABAVNI KARAKTER SAJMIŠTE NE SME DA IMA!

3. VRATITI MU PRVOBITNI IZGLED (NE I NAMENU NARAVNO!) I POŠTOVATI SVE ONO ŠTO JOŠ POSTOJI TU NA TOM KRVLJU POTOPLJENOM MESTU.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s