Nova odvratna sportska hala u Košutnjaku

Nova sportska hala u Kosutnjaku

 

 

OVAJ KRUŽNI KROV JE NAJNOVIJA PRIGLUPA IZMIŠLJOTINA U OVOM DELU SVETA. I TO SE BOGAMI RAZVIJA OPAKO PO GRADU, KAO KUGA. ZAŠTO TAJ KROV? VEROVATNO SE JADNOM ARHITEKTICI ČINIO KAO NJALAKŠE DA SE NACRTA JER JE DOVOLJNO DA IMATE BEDNU KONSTRUKCIJU OD DRVETA ILI BETONA ZA OVO I DA JE SAMO OBLOŽITE LIMENIM POKRIVAČEM ISPOD KOGA ĆE SE POSLE STANARI I OSTALI KOJI SE TU NADJU ITEKAKO SKUVATI.  VEOMA JADNA I NEINVENTIVNA KONSTRUKCIJA.

ŠTO JE NAJGORE TA SE IDEJA RAZVIJA PA SAD IMATE KOMBINACIJU TROUGLASTOG I KRUŽNOG KROVA U OVOM JADNOM SLUČAJU. ZAISTA BEDNO. AKO SVEMU TOME DODATE DA OVE HALE VIŠE LIĆE NA HANGARE ZA OPRAVKU AUTOBUSA ILI AVIONČIĆA ONDA STE SE NAŠLI ISPRED DVE NAJRUŽNIJE KUĆE U GRADU.

GDE SU NAŠI MISLENICI DA SE IZJASNE O OVOME KAO O “UMETNIČKOM DELU”? TEŠKO DA ĆETE IH NAĆI JER ONI I NE VIDE SPORTSKE HALE. ONI “VIDE” SMAO ONE OBJEKTE ZA KOJI SU PLAĆENI DA NAPIŠU NEŠTO LEPO. TAKVI SU UPRAVO SADA NOVI STAKLENJACI. TO VOLE BEOGRADJANI. REĆI ĆETE DA VI NE VOLITE? ALI ZAŠTO ONDA SVE OVO DOPUŠTATE?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s