Takozvani “Beograd na vodi” kroz prizmu Ivice Mladjenovića

Generalstab i Beograd na vodi (I Mladjenovic)

OVO JE STVARNO JEDAN LEP OSVRT NA CELU OVUPROBLEMATIKU, OVOG NAŠEG BEOGRADA PREPUŠTENOG URBNISTIČKOJ MAFIJI. Gospon IVICA MADJENOVIĆ, jedan od heroja ovog bloga, ispravno, dkumentovano i tačno referiše nam o dva ključna lokaliteta Beograda i odnosu prema partijsko-mafijaškom urbanizmu.

Advertisements

2 thoughts on “Takozvani “Beograd na vodi” kroz prizmu Ivice Mladjenovića

  1. Smrskana, izoblicena arhitektura zgrade generalstaba je najsnazniji spomenik koji imamo o stradanjima i nepravdama na nasim prostorima i nad nasim narodom.
    Ne treba je ni obnavljati, ni rusiti.
    Nju treba, minimalnom intervencijom, samo pretociti i rasvetliti kao skulpturu, muzej, skolu za pokolenja i posetioce grada – da se ne zaboravi i da se ne ponovi.
    Tako da tu nema mesta nikakvim raspravama o “ekonomiji” i profitu.
    Ona je od naseg opsteg istoriskog, kulturnog, emotivnog, didaktickog znacaja, nacionalni kenotaf – umetnicko delo, takvo kakvo jeste.

  2. DAVNO, DAVNO, DAVNO nije na ovaj blog psitigao ovako lep komentar i nadasve promišljen i predstavljen tkao da se lako i pitko USVOJI. OVO, NA ŽALOST, mislim i ja jer znam da sadašnje “proeuropske” snage NEMAJU POJMA KAKO OBNOVITI OVAJ SPOMENIK. Ranijoj, degeneričnoj, propaloj, plaćeničkoj vlasti Borisa Tadića ova ruševina je odgovarala jer je lopina hteo, valjda, da opominje Srbi za nešto ili nekoga a sebe glorifikuje. Sada je došlo vreme da se ovom spomeniku-skulpturi pridje na jedan ozbiljan način kako dolikuje Beogradu i gomili dobrih arhitekata koje imamo ali koji NAŽALOST ĆUTE ZABIJENI U SVOJE RUPE.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s