RAVAN KROV tema za ovo kišno leto

PRELEarh bez bg Ravni krov1 arh bez bg Ravni krov2 arh bez bg Ravni krov3 arh bez bg Ravni krov4 arh bez bg Ravni krov5

 

PRETPOSTAVLJAM DA BI ZA OVU TEMU TREBALO DA SE JAVE SVI ONI KOJI ŽVE ISPOD “RAVNE PLOČE” KOJA JE OPAKI NEPRIJATELJ NORMALNOG ŽIVOTA.  Ljubitelji ravnog korva ne postoje. Postoje samo mrzitelji ravnog krova. No medju arhitektama postoji veliki broj LJUBITELJA RAVNOG KROVA. Zašto? Moja teorija je da im je to lakše da nacrtaju u autocadu. Autocad nisu dovoljno savladali da mogu da nacrtaju sve detalje krova sa drvenim rogovima i pajantama, da ne pričamo o drvenim stolicama i klještima.

Elem živeti na ovoj vrućini “ispod ravne ploče” nije baš preporučljivo. Onda ove velike kiše (izazvane od strane amera, ničim izazvanih) sigurno nisu prijatna stvar za potkrovljaše “ispod ravne ploče”.

ZAŠTO ARHITEKTE UPORNO TO RADE? NIJE MI NAJSNO.POGLEDAJTE SAMO NOVI PROJEKAT “BEOGRAD NA VODI”. VRVI OD RAVNIH KROVOVA KAO DA SMO U americi. NAGRABUSILI SMO. DANAŠNJE ARHITEKTE MRZI DA CRTAJU KOSE KROVOVE I ONDA SMO TU GDE JESMO.

RAVAN KROV JE VEĆE ZLO OD STAKLENIH FASADA. RAVAN KROV PRAVI PROBLEME SVIMA A STAKELNE FASADE NAM NISU PROBLEM. ISPOD RAVNOG KROVA JE SKORO NEMOGUĆE ŽIVETI A IZA STAKELNIH FASADA JE STVARNO MOGUĆE. NE ZNAM ODAKLE TAJ NAPAD RAVNIH KROVOVA PO SRBIJI KAO POŠAST ALI JE DOSTIGAO OPASNE SRAZMERE.

NAJVEĆI BLAM USTVARI TREBA DA IMAJU PROJEKTANTI BILO DA SU ARHITEKTE, PRIUČENI PROJEKTANTI, GRADJEVINCI, GRADJEVINSKI INŽENJERI I NJIMA SLIČNI. NJIHOVA ODGOVORNOST JE NAJVEĆA ZA TAJ PROMAŠAJ, PO MENI. MI SE SA RAVNIM KROVOM POTPUNO UDALJUJEMO OD NAŠE BAŠTINE I ONOGA ŠTO OVDE SME DA SE GRADI A TO JE KOSI KROV

PRELEP I ISTOVREMENO JEZIV KOMENTAR JEDNOG NAŠEG NOVOPEČENOG ČITAOCA

 

Iako smo kroz jedan semestar u prvoj godini “učili” kose krovovre, na faksu nas stalno teraju da radimo ravne krovove na “projektantskim” predmetima (Počev od PiO, pa sve do SP2. Jedan od asistenata mi je za projekat kuće sa kosim krovom (JEDINI U SALI SAM IMAO KOS KROV) na ispitu iz SP1 rekao, citiram “projekat kuće kao da je iz sedamdesetih, što niste pojednostavili ravnim krovom”. Ista ta osoba je na konkursu za besplatne projekte osvojila dve nagrade (oba naravno sa kosim krovovima…).

ZAŠTO JE OVO HOROR? ZATO ŠTO, ZABOGA, JEDAN ASISTENT ZAMER STUDENTU NA SLOBODNOJ VOLJI DA IMA KOS KROV MAKAR TO BIO I PROJEKAT SA FAKULTETA?!?!??!?!

TOG ASISTENTA TREBA IZBACITI IZ STANA I SMESTITI GA POD RAVAN KROV DA VIDI KAKO SE TU ŽIVI.

Advertisements

3 thoughts on “RAVAN KROV tema za ovo kišno leto

  1. Iako smo kroz jedan semestar u prvoj godini “učili” kose krovovre, na faksu nas stalno teraju da radimo ravne krovove na “projektantskim” predmetima (Počev od PiO, pa sve do SP2 koji sam poslednji završio)
    Jedan od asistenata mi je za projekat kuće sa kosim krovom (JEDINI U SALI SAM IMAO KOS KROV) na ispitu iz SP1 rekao, citiram “projekat kuće kao da je iz sedamdesetih, što niste pojednostavili ravnim krovom”. Ista ta osoba je na konkursu za besplatne projekte osvojila dve nagrade (oba naravno sa kosim krovovima…).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s