“ARHITEKTURA U SADEJSTVU SA PRIRODOM” je lažni izraz i ne odražava stvarnost procesa izgradnje

Arh u sadejstvu sa prirodom

KAD ČOVEK ODE NA GOOGLE, tu današnju lažnu meku saznanja u ukuca stari dobri izraz “arhitektura u sadjestvu sa prirodom” dobiće ovaj gore rezultat, probajte i vi da menjate izraz i vidite št aćete dobiti.

Elem taj stari dobri izraz “arhitektura u sadejstvu sa prirodom” (na dalje u tekstu AUSSP) NARAVNO DA NE ZNAČI NIŠTA I NIKAD NIJE ZNAČIO NIŠTA I NIKAD NEĆE ZNAČITI NIŠTA. Razlog je jednostavan i krije se u procesu izgradnje BILO ČEGA I BILO GDE!

  1. ČIŠĆENJE TERENA podrazumeva uklanjanje živog sveta i iznad zemlje i ispod zemlje sve dok se ne naidje do “nosivog tla”. Nosivo tlo ima druge osoboine u odnosu na tlo koji nosi na sebi samo floru i faunu!
  2. UKLANJANJE HUMUSA pod obavezno što znači u startu uklanjamo svaki život i “prirodu” sa mesta odredjenog za gradnju
  3. ZVERSKO KOPANJE ZEMLJE do dubine temeljenja predstavlja drugi atak na prirodu. Ti radovi za velike objekte u gradovima idu i do pet etaža pod zemlju!!!
  4. KANALISANJE I DRENAŽA PODZEMNIH VODA je do sad najgore nešto što se može dogoditi nekom graditelju, to jest postojanje podzemnih voda.

Nakon svega ovoga ide gradnja u “modernim” materijalima koji podrazumevaju dosta hemije, ugradnja instalacije podrazumeva privlačenje svakakvih talasa u vaš život i na kraju dodje arhitekta i zasadi vak biljek na krov i kaže “E OVO VAM JE ZELENA ARHITEKTURA”. Posle toga ga slobodno šutnite nečim u nešto jer naravno SVE ARHITEKTE LAŽU.

Poslednjih dana sam primetio odlazak nekih najstarijih ljudi sa ovog sveta u onaj tamo i primetio da su kuće u kojima su živeli ti stogodišnjaci upravo “ZELENA ARHITEKTURA” ili  AUSSP jer su od čerpiča, drveta, crepa, kamena i slame! I NARAVNO BEZ IKAKVIH INSTALACIJA. Prema tome osnovni zakon prilikom gradnje vaše lične arhitekture treba da su

  1. CIGLA
  2. DRVO
  3. KAME
  4. SLAMA
  5. bez ikakvih instalacija sprovedenih u kući

DAKLE KO OD VAS ŽIVI U PRAVOJ ZGRADI U SADEJSTVU SA PRIRODOM? Možda nekih 1% siromašaka koji nisu svesni da su ustvari BOGATAŠI jer žive zdravo i u sadejstvu sa prirodom.

Svi vi ostali se zavaravate da ćete ako postavite biljke i žirafe na krov biti u nekoj zdravijoj zgradi, to je bre osnovna srpska zabluda!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s