DRUGA STRANA ULICE

OVAJ PRILOG DOLE JE USTVARI PRILOG ODBRANI BEOGRADSKE TVRDJAVE ALI SVI DANAS ZNAMO DA TO NIJE USPELO JER NOVA VLAST ŠĆEMANA MALOG U BEOGRADU UPRAVO OVIH DANA RADI NA TOME DA NARUŽI I OVAJ DEO GRADA KROZ IZGRADNJU ONOG NAKARADNOG HOTELA PORED BEKA

arh bez bg Beogradska-tvrdjava

BEČLIJE SE ODUŠEVILE NAŠOM IZLOŽBOM ARHITEKTURE GRADA BEOGRADA ALI ORGANIZATORI SIGURNO NISU REKLI DA JE TO USTVARI I IZLOŽBA JUGOSLOVNESKE ARHITEKTURE U MALOM.

arh bez bg Beogradska-arhitektura-u-Becu

PRIČA O ARHITEKTI SLOBODANU MALDINIJU IZAŠLA JE U POLITICI PR ENEKOLIKO DANA U NOVOJ 2013. GODINI I VRLO JE INSPIRATIVNA ALI UZ PROBLEMATIČAN NASLOV DA JE ARHITEKTURA NAMENJENA SVIMA. NARAVNO DA JE ARHITEKTURA DOSTUPNA SVIMA JER JE SVUDA OKO NAS. ALI NJEGOVA ARHITEKTUR A NIJE DOSTUPNA SVIMA JER JE DOSTA EKSKLUZIVNIH OBLIKA I NIKO NE BI VOLEO TU DA ŽIVI.

Arhitektura Namenjena Svima arh Slobodan Maldini

 

НА ОВОЈ СЛИЦИ ЈЕ ПОЗНАТИ АРХИТЕКТА, ПИСАЦ И ПУСТОЛОВ АЛЕКСАНДАР ДЕ РОКО КОГА ЈАКО ЦЕНИМ И ТО ЈЕ БИО ЈЕДИНИ НАЧИН ДА О ЊЕМУ БИЛО ШТА “ЛЕГНЕ” НА ОВАЈ БЛЕСАВИ БЛОГ. ТА СЛИКА ПОКАЗУЈЕ ЈОШ НЕШТО, АРХИТЕКТЕ МОГУ БИТИ И ЗАБАВНИ ЉУДИ, ЧАК МОГУ БИТИ УЧЕСНИЦИ РИЈАЛИТИЈА НА СТАРИ ЈУГОСЛОВЕНСКИ НАЧИН. ТВРДИМ ДА ТО ДАНАС НИЈЕ МОГУЋЕ.

EVO DAKLE JEDNE STRANE NAZVANE OVAKO PO STARINSKI BEZ IKAKVOG RAZLOGA OSIM ŠTO JE “ULICA”TERMIN POVEZAN SA URBANIZMOM I ARHITEKTUROM. SVE OSTALO JE MOJA TEŽNJA DA POSTAVLJAM OVDE NEK OSNOVICE IZGLEDE PRESEKE I SLIČNE GLUPOSTI NAMA BLISKE. NARAVNO DA NISU MOJE NEGO TUDJE A KAD BUDU BILE MOJE NAZNAČIĆU. OVAJ DOLE PRVI CRTEŽ JESTE MOJ IZ NEKIH PROŠLIH VREMENA I DIĆIM SE NJIM.

KUĆA ZA DVOJE SEBIČNJAKA BEZ DECE

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s