TOŠIN BUNAR and West end – Koještarija na kraju grada

JOŠ JEDNA NAM SE RUGOBA SPREMA, JOŠ JEDAN MONTAŽNI OBJEKAT (samo za ljubitelje montažnih objekata) KOJI IMA STAKLENU FASADU SA KOJEKAKVIM PLOČAMA I OBAVEZNIM KRILCIMA NA KROVU KOJI JE  NARAVNO RAVAN. DOBRO SAD INAČE JE TO KRAJ KOJI JE MALO SKRAJNUT OD BEOGRADA I ZAHVALAN ZA VELIKE ZAHVATE JER IMA PROSTORA ZA OVAKVE SKALAMERIJE.

POŠTO SU POSLOVNI LJUDI OPERISANI OD UKUSA I NEKOG LEPOG SHVATANJA O PROSTORU GDE ĆE PROVESTI JEDNU TREĆINU SVOG ŽIVOTA, OVAKAV PROSTOR SA SVOJIM ROGOBATNIM IZGLEDOM IM NIJE VAŽAN. VAŽNO JE DA JE TO KOJEKAKVA PAMETNA ZGRADA I DA IMAJU SVOJE RADNO MESTO, OSTALO NIJE VAŽNO.

PONEKAD POMISLIM DA BI TREBALO DA POSTOJI NEVLADINA ORGANIZACIJA KOJA BI OBRAZOVALA VEĆ SVRŠENE ARHITEKTE O TOME KAKO OBLIKOVATI FASADE. TREBALO BI IH PODUČITI DA SU FASADE OGLEDALO OBJEKTA I DA SE IZ NJIH SAZNAJE MNOGO.  NAPRIMER ODMAH ZNAMO, I KAO LAICI, DA DUGAČKE STAKLENE FASADE ODMAH PODRAZUMEVAJU I JEDNOSTAVNE KONSTRUKCIJE ZGRADA JER ZA STAKLO NEM APOTREBE DA IMATE RAZUDJENU FASADU SA PLASTIČNIM OBLICIMA. IMATE PRAVOINIJSKU JEDNOSTAVNU, PRIPROSTO OBLIKOVANU FASADU KOJU MOŽETE UNUŠTITI JEDNOM CIGLOM. TAKODJE NA TOM KURSU ZA VEĆ DIPLOMIRANE ARHITEKTE TREBA ISTOVREMENO SUGERISATI DA ONO KRILCE NA VRHU ZGRADE STVARNO NIČEMO NE SLUŽI. ISTO TAKO IH TREBA PITATI DA LI SU ONI SIGURNI DA RAVAN KROV TREBA POSTAVLJATI NA ZGRADE KOJE SE PODIŽU NA OVOM PODNEBLJU? TAKVU NEVLADINU ORGANIZACIJU TREBA DOSTA FINANSIRATI SPOLJA I MOŽDA BISMO ONDA NEKAKO I BILI VRAČENI NA PUT PRAVE ARHITEKTURE.

SA OVAKVIM ZGRADAMA GORE – NIKAD.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s