Oblaganje fasada pločama

keramika-na-fasadi

Čega se pametan stidi tim se lud ponosi

Ova izreka je više nego tačna u slučaju ove reklame kao dokaza da se fasade u Beogradu oblažu keramičkim pločama i time stvara mizeran utisak neke kupatilske urednosti šta li. Evo firme dakle koja se time još i hvali, dakle da su njihove ploče na fasadi ove odurne zgradurine. BEOKERAMIKA joj je ime i proizvodi sve vrste pločica i ploča , ali ne kažu za šta je šta. E tu sad stupaju arhitekte na scenu i gle čuda raster i izgled kupatilsih pločica se može naći na fasadi. Time se, valjda, htelo reći da je kuća uredna ili šta, ili da se pokažu sve mogućnosti ovih pločica i ploča. GLUPOST.

Kad vam otpadne prva ploča na glavu setićete se da te pločice (ploče) treba da stoje tamo gde im je i mesto u kupatilu ili kujni. Na fasadi nema mesta pločama od keramike ili kojekakve granitne keramike ili slično. Spojnice sigurno neće izdržati naše velike temperaturne razlike (od -20 do +40) a to što se one reklamiraju kao dugotrajne to pišite kao propalo. Inače taj rasterizovan izgled fasade nije lep za stare gradove kakav je Beograd ali nam se uporno serbvira po gradu, kao da neko iz potaje to zlurado radi, svakodnevno, sve u inat normalnom izgledu grada Beograda.

Dajte nekki primer rasterizovane fasade iz razvijenog sveta i videćete d aje to teško naći jer se arhitekte na zapadu i istoku ovog sveta teško odlučuju na ovako ružan izgled na fasadi. ALi naše arhitekte boli uvo za principe fasadnog projektovanja i na već ionako kockastu ili pravougaonu zgradu dodaju ovaj totlani retro izgled rasterizovane fasade pri tom misleći da će to lepo izgledati.

SIVA GRMZOMORNA ZGRADA LIČI NA SALON AUTOMOBILA ILI MODERNIJI ZATVOR ILI PROIZVODNI POGON. KO BI REKAO DA JE MOŽDA POSLOVNA ILI STAMBENA ZGRADA.

Leave a comment