Ružni budući blokovi, izraelska investicija – Israeli investments will be ugliest objects in Belgrade

01 Izraelski-milijarder-konkurise-MiskovicuSakloni nas Bože ovakvog Novog Beograda koji nam pripremaju Izraelci i dabogda do njega nikad ne dodje. Gomila stakla i spratova koji nepotrebno štrče iz ionako dosta ujednačene novogradnje Novog Beograda. Sa besmislenim vrtovima na svakom desetom spratu koje je vešti crtač (pardon projektant) postavio na neodgovarajućim mestima ove kocke (čitaj zgrade) stvarno bi bile najružnije mesto u Beogradu. Taj kraj inače sad izgleda jako pristojno i ujednačeno sa brojnim stambenim kompleksima, obojenim jako lepim bojama, nekolicinom banaka i naravno Arenom koja je jedan objekat koji privlači ljude u svakom pogledu.

Ovako to bi se pretvorilo u jednu staklenu rugobu sa nazovi visećim vrtovima i verovatno velikom neprijatnom senkom nad ostalim objektima. Možete li prebrojati spratove, možete naravno i verovatno ste šokirani. I ja.

Ali ovde se radi kao o nekom hvalospevu bogatom milijarderu iz Izraela koji bi trebalo valjda da oplemeni NAŠ prostor svojim idejama koje su daleko od naših. Taj Novi Beograd koji je godinama služio kao mesto gde se “ispituju” oblici i strukture naših “modernih” arhitekata sad će dodatno biti naružen idejama Izraelaca i njihovih projektanata. Čak mi sve ovo liči na naš balkanski mentalitet a to je da “moja kuća bude veća od komšijine”.  Nadam se da je zbog “krize” ovaj projekat otkačen.

One thought on “Ružni budući blokovi, izraelska investicija – Israeli investments will be ugliest objects in Belgrade

Leave a comment