Djilas se odlučio za “laki metro” – This can not be translated because of ugly words

ČLANAK IZ LISTA “NOVOSTI” 09.06.2009.

GRADSKI prevoz u Beogradu najbrže se može unaprediti lakom železnicom, poručio je u utorak gradonačelnik Dragan Đilas na samitu Međunarodnog udruženja za javni prevoz u Beču. Taj sistem bi se, istakao je gradonačelnik, kasnije mogao poboljšati metroom.
– Predstavio sam planove, koji su naišli na podršku, a to su ulaganje u gradsku železnicu, tramvaje, kupovina novih trolejbusa, i napokon izgradnja metroa – rekao je Đilas. – Laka železnica je projekat koji je u ovom trenutku mnogo izvesniji i bliži. Prema nekim najdužim procenama, on bi trebalo da se realizuje najviše za pet godina. Međutim, očekujemo da za 12 meseci jedan deo grada počne da funkcioniše na tom sistemu, za dve i po godine i drugi deo grada, dok bi već za tri do četiri godine svi delovi grada, u kojima postoji železnica, trebalo da budu pokriveni tim sistemom.
Po rečima prvog čoveka Beograda, kada zaživi ovaj projekat, građani bi od krajnjeg oboda Zemuna do centra grada mogli da stignu za samo desetak minuta.
– Smatram da zajedno sa stručnjacima, učesnicima ovog skupa, ali pre svega sa onima iz Beča, Minhena i Španije, koji su bili u Beogradu, možemo da napravimo pomak u saobraćaju – istakao je Đilas. – Realizacijom svih ovih planova i izgradnjom još dva mosta u Beogradu, rešili bismo veliki broj problema.
Samitu u Beču su prisustvovali i gradonačelnici Beča, Budimpešte, Ljubljane, Sofije i Solt Lejk Sitija, predsednik Međunarodnog udruženja za javni prevoz Alen Flauš, kao i vodeći stručnjaci iz oblasti sistema javnog prevoza.

Smešna situacija u kojoj jedan čovek odlučuje u ime svih nas o nečemu što nema ni TAČAN engleski prevod, iako se jedan posetilac ovog blogailitisajta svojski trudio da mi objasni da je to light rail (što nema nikakve veze sa METROOM). Dakle gospodin Djilas je preuzeo sve uloge, od poznatih urbanističkih kuća, preko poznatih teoriteičara o razvoju grada Beograda, poznatih arhitekata koji su nekad bili u svemu tome pa do današnjih institucija koje bi trebalo da daju glavnu reč o ovome a ne gradonačelnik. Time je on preuzeo na sebe komunistički način vrednovanja i postavljanja ideja a sad svi vi ostali “na svoje radne zadatke”. DA još malo pa bi se Milošević prevrnuo u grobu.

JEDAN POLITIČAR DA ODLUČUJE O IZGRADNJI NEČEGA ŠTO NIGDE NA SVETU SKORO DA I NE POSTOJI SBOG SVOG LICEMERJA I UOBRAŽENOSTI.KADROVI DEMOKRATSKE STRANKE SU UŠTROJENI PO LIKU I DELU P. TADIĆA KOJI TAKODJE NIKOGA NE PITA ZA FORMIRANJE SVOG MIŠLJENJA VEĆ DONOSI ODLUKE SAM. SADA JE TO URADIO I GRADONAČELNIK. TU DOLUKU JE DONEO U RAZGOVORU SA STRANIM STRUČNJACIMA ŠTO OVAKVU ODLUKU ČINI JOŠ RAZORNIJOM. KAKO BI TO MOGLI DA NAM POMOGNU STRANI STRUČNJACI KAD POJMA NEMAJU O NAŠOJ SITUACIJI. TOKOM TIH SASTANAKA SA TIM NAZOVI STRANIM STRUČNJACIMA PO NOVINAMA SE VIDELO DA NI ONI NISU BILI JEDINSTVENI OKO TOGA ŠTA NAMA TREBA ALI IPAK NAŠ GRADONAČELNIK DONOSI ODLUKU KOJA JE NA IVICI GLUPOSTI.

Normalan čovek nema mogućnosti da se pobuni u ovakvoj situaciji osim da iznese svoje mišljenje javno na ovakvim blogovima ili sajtovima ili šta god pa eventualno da takva politička ličnost to pročita i pokuša da razmisli da li je to u redu što je uradio?

One thought on “Djilas se odlučio za “laki metro” – This can not be translated because of ugly words

  1. Konačno da čujemo TVOJE MIŠLJENJE a ne da nam tumačiš ovo ili ono.

    Naravno, METRO je prava stvar………Ili METRO ili ništa, ovako kako smo navikli do sada……..

Leave a comment